Drumurile județene – prioritate pentru conducerea liberală a Consiliului Județean Ilfov
December 21, 2016 Distribuie

Drumurile județene – prioritate pentru conducerea liberală a Consiliului Județean Ilfov

Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov a accesat fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea mai multor drumuri judeţene, pe Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2, Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport, Domeniul major de intervenţie 2.1.

 

Astfel, cu peste 9 milioane de lei a fost realizată modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 100, tronsonul IV, între Afumaţi şi Găneasa. Este vorba despre 3,382 kilometri reabilitaţi. De asemenea, au fost realizate şanţuri pe o lungime de aproape 7 kilometri, 93 de podeţe şi trotuare pe o lungime de aproape 3 kilometri. Lăţimea carosabilului este de 6 metri.

Picture1

Tot cu fonduri europene, prin POR, s-a realizat modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 100, tronsonul V, Găneasa – Brăneşti.

Astfel, vorbim despre 5,5 kilometri, valoarea investiţiei ridicându-se la aproape 12 milioane de lei. În proiect au fost incluse şi şanţuri, realizate pe o lungime de 11 kilometri, dar şi realizarea a 217 podeţe. Lăţimea carosabilului este de 6 metri.

Picture2

Consiliul Judeţean Ilfov a accesat alte aproape 7 milioane de lei, pe POR, pentru modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 100, tronsonul VI, Brăneşti- limita cu judeţul Călăraşi(Brăneşti – Vadul Anei).

S-a acţionat pentru reabilitarea a 6,3 kilometri, dar au fost amenajate şi şanţuri pe o lungime de peste 10 kilometri. De asemenea, au fost realizate 342 de podeţe, cât şi trotuare pe 11 kilometri. Lăţimea carosabilului este de 6 metri.

Cu fonduri europene, respectiv circa 22 de milioane de lei, s-a realizat, printr-un proiect al Consiliului Judeţean Ilfov, modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 101, DN 1- Buftea(Buftea-Corbeanca). Au fost realizate investiţii pe 12 kilometri de drum, fiind amenajate şi şanţuri pe 24 de kilometri, 342 de podeţe şi trotuare pe o lungime de peste 11 kilometri. Lăţimea carosabilului este de 6 metri.

Picture3

Tot prin Programul Operaţional Regional au fost obţinute fonduri de către Consiliul Judeţean Ilfov, în valoare de aproape 54 de milioane de lei, pentru modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 101 B, Drumul Naţional 1 – Snagov-Gruiu. Proiectul a inclus şi realizarea de parcări, staţii de autobuze şi un sens giratoriu. Au fost efectuate lucrări de reabilitare şi modernizare pe 18 kilometri de drum, dar au fost amenajate şi şanţuri pe o lungime de aproape 38 de kilometri, cât şi 932 de podeţe şi trotuare pe o lungime de circa 26 de kilometri. Lăţimea carosabilului este de 7 metri.

Picture4

 

Cu bani europeni, respectiv peste 23 de milioane de lei, Consiliul Judeţean Ilfov a reuşit modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 101 C, DN1-Căldăruşani(Siliştea Snagovului – Gruiu – Căldăruşani). Proiectul european pe POR a prevăzut lucrări pe mai mult de 17 kilometri de drum, realizarea a peste 34 de kilometri de şanţuri, a 483 de podeţe şi amenajarea de trotuare pe o lungime de 14,4 kilometri. Lăţimea carosabilului este de 6 metri.

 

Picture5

Consiliul Judeţean Ilfov a reuşit, prin Programul Operaţional Regional, să obţină circa 34 de milioane de lei, bani pe care i-a folosit pentru modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 200, Centură, Ştefăneşti – Dascălu – Grădiştea.  Au fost, aşadar, reabilitaţi şi modernizaţi 21 de kilometri, au fost amenajate şanţuri pe aproape 43 de kilometri, 162 de podeţe, dar şi trotuare pe o lungime de aproape 15 kilometri. Lăţimea carosabilului este de 7 metri.

În acelaşi timp, pe POR, Consiliul Judeţean Ilfov a câştigat şi implementat un proiect cu o valoare de aproape 44 de milioane de lei. Acesta a presupus reabilitarea şi modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 301, Pantelimon (DN3)-Cernica-Tanganu. Vorbim despre investiţii pe 13 kilometri de carosabil, dar şi despre realizarea de şanţuri pe o lungime de 25,7 kilometri, 447 de podeţe şi amenjarea de trotuare pe o lungime de 7,2 kilometri. Lăţimea carosabilului este de 7 metri.

Autorităţile judeţene au reuşit să atragă fonduri europene şi pentru modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 301 B, Mănăstirea Pasărea – Cozieni. Au fost reabilitaţi 4,5 kilometri de carosabil, au fost amenajate şanţuri pe o lungime de 8,2 kilometri, valoarea investiţiilor ridicându-se la 5,2 milioane de lei. Lăţimea carosabilului este de 6 metri.

 

Tot pe Programul Operaţional Regional, Consiliul Judeţean Ilfov a obţinut aproape 10 milioane de lei pentru proiectul de modernizare a sistemului rutier pe Drumul Judeţean 401 D, Dărăşti – 1 Decembrie. Au fost reabilitaţi 5,5 kilometri de carosabil, dar au fost amenajate şi şanţuri pe o lungime de 11 kilometri. Lăţimea carosabilului este de 6 metri.

Şi, nu în ultimul rând, un alt proiect pe POR 2007-2013 câştigat de către Consiliul Judeţean Ilfov a vizat modernizarea sistemului rutier pe Drumul Judeţean 602, Centura Domneşti. Au fost reabilitaţi 5 kilometri de drum, realizate şanţuri pe o lungime de 7 kilometri şi 30 de podeţe. Lăţimea carosabilului este de 7 metri. Valoarea finală a lucrărilor se ridică la peste 14,2 milioane de lei.

Au fost făcute lucrări de reparaţii capitale și pe Drumul Judeţean 301 A(Centură – Glina – Poşta). Sunt peste 2,7 kilometri de drum pe care au fost realizate investiţii, dar au fost amenajate şi şanţuri pe 5,4 kilometri de drum, 146 de podeţe. Valoarea finală a lucrărilor este de 2,4 milioane de lei.

De asemenea, au fost făcute lucrări de reparaţii capitale şi întreţinere pe Drumul Judeţean 143, Dragomireşti Deal-Zurbaua, limită cu judeţul Giurgiu. Vorbim aici despre turnarea unui covor asfaltic pe o lungime de aproape 5 kiloemtri, între localităţile menţionate.

Valoarea proiectului amintit este de circa 2,3 milioane de lei.

Aşadar, în total, doar cu fonduri pe POR, Consiliul Judeţean Ilfov a reuşit reabilitarea şi modernizarea a peste 111 kilometri de drumuri judeţene, valoarea finală a lucrărilor realizate în acest caz fiind de aproape 233 de milioane de lei.

 

DSCN1074

În paralel cu atragerea de fonduri europene şi întocmirea de noi proiecte, Consiliul Judeţean Ilfov desfăşoară, în prezent, şi o serie de lucrări finanţate din bugetul propriu.

 

Astfel, în prezent se are în atenţie reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 602 (Domneşti), kilometri 11+200 – 13+400 şi 20+500 – 21+950 (A1), Ciorogârla – Domneşti. Proiectul CJ Ilfov include şi realizarea de parcări, staţii de autobuz, dar şi piste pentru biciclişti.

Vor fi reabilitaţi şi modernizaţi 3,7 kilometri de drum, dar vor fi amenajate şi şanţuri pe o lungime de 5,4 kilometri, 154 de podeţe, precum şi trotuare pe o lungime de 6,6 kilometri. Valoarea acestui proiect finanţat din bugetul judeţului este de aproape 13 milioane de lei.

Tot cu fonduri proprii, Consiliul Judeţean Ilfov desfăşoară în prezent lucrări de reabilitare şi modernizare a Drumului Judeţean 100, Ştefăneşti-Afumaţi (DN 2) kilometri 12+860 – 17+506, între intersecţia cu Drumul Judeţean 200 (Ştefăneşti) şi Drumul Naţional 2 (Afumaţi). Sunt lucrări pe aproape 4,7 kilometri de drum, dar vor fi amenajate şi 330 de podeţe, şanţuri pe o lungime de 5,6 kilometri, precum şi trotuare pe o lungime de circa 7,9 kilometri.

În total, investiţiile în derulare pentru infrastructura rutieră, finanţate de la bugetul judeţului Ilfov, se ridică la aproape 20 de milioane de lei.

Consiliul Judeţean Ilfov a alocat, de asemenea, aproape 542.000 de lei, de la bugetul judeţean, şi pentru consolidarea podului aflat pe Drumul Judeţean 401, kilometrul 12+826, peste Valea Mamina, în comuna Berceni. În plus, aproape 582.000 de lei de la bugetul CJ Ilfov au mers pentru consolidarea podului de pe Drumul Judeţean 401 A, kilometrul 19+320. Este vorba despre podul de peste râul Ciorogârla, sat Vârteju, Măgurele.

Şi tot de la bugetul judeţului, în mandatul acesta, au fost alocate peste 414.000 de lei pentru consolidarea podului aflat pe Drumul Judeţean 601, la kilometrul 4+840, peste râul Ciorogârla, în comuna cu acelaşi nume.