Ilfov
December 30, 2016 Distribuie

Ilfov

Viața cetățenilor județului nostru se manifestă în mod categoric pe două coordonate, odată cu explozia internetului și stabilirea mediului virtual drept cadru pentru comunicarea eficientă. Cu o rapiditate uimitoare, spațiul virtual a devenit caruselul informațiilor, iar spațiul fizic: strada, parcurile, câmpurile, lacurile, pădurile, birourile, fabricile, școlile, teatrele, au devenit locuri de recreere, muncă său studiu.

Să începem să comunicăm, așadar! Să ne împărtăşim zilnic informații despre ceea ce se întâmplă la noi în județ! Să fim primii care aflăm, unii de la ceilalți, ce se întâmplă cu copiii noștri la școală, ce spectacole sau manifestări artistico-culturale se organizează și când, ce accidente de muncă sau stradale se petrec și cum ne putem ajuta între noi în cel mai timp scurt și cât mai eficient! Să știm ce se întâmplă cu oamenii săraci sau bolnavi din județ și ce putem face noi, comunitatea ilfoveană, pentru a le aduce alinare și sprijin. Să ne spunem unde ne putem petrece timpul liber sau pur şi simplu să ne organizăm rapid, ca voluntari responsabili, în situații delicate care ar solicita și participarea cetățenilor, nu numai intervenția autorităţilor județene.

Să aflăm totul despre proiectele de dezvoltare antreprenorială și socio-culturală aflate pe masa de lucru a autorităţilor ilfovene. Să citim și să comentăm împreună informațiile oferite de către primăriile arondate Județului Ilfov sau de către Consiliul Județean, astfel încât această comunitate să își câștige un rol important și determinant în luarea deciiziilor care privesc viața noastră a tuturor. Numai o relație de strânsă colaborare şi interconectare între cetățeni și administrațiile locale și cea județeană poate genera rezultate excelente, care să permită județului Ilfov să își păstreze întâietatea în topul județelor țării.

Și chiar putem să fim mândri că suntem cetățeni ilfoveni! De ce? Ne răspunde la această întrebare Direcția Județeană de Statistică Ilfov, care ne oferă date precise și concrete referitoare la evoluția principalilor indicatori economico-sociali la nivelul județului Ilfov în anul 2015. Suntem pe primul loc în lista celor 41 de județe ale țării, plus Municipiul București, în măsurătoarea indicelui producției industriale. Tot locul întâi pe țara l-a obținut Judeţul Ilfov și la numărul de autorizații eliberate pentru clădiri rezidenţiale. Suntem pe locul întâi în rândul judeţelor ţării, dar imediat după Municipiul București, la următorii indicatori statistici: cifra de afaceri realizată de unitățile locale, cu activitatea principală în comerț, la cifra de afaceri realizată de unitățile locale, cu activitatea principală în alte servicii, la câştigul salarial mediu net lunar, realitate susținută puternic de indicatorul statistic care ne arată ca rata șomajului înregistrat la sfârşitul anului 2015 în județul Ilfov este cea mai mică din țară!

Avem toate datele și condițiile necesare pentru a deveni cea mai puternică comunitate virtuală, unde se pot discuta problemele și întâmplările legate de ilfoveni, fie ei cetățeni sau entităţi administrative publice locale!

Să facem împreună în așa fel încât acest lucru să se întâmple! Să comunicăm!

Tag-uri despre ilfov, ilfov