Marcel Sasu

marcelsasudobroesti

Marcel Sasu

Comuna Dobroești

Votați Marcel Sasu primar pentru Dobroești

Candidatul la Primăria Dobroești dezvăluie cele mai importante momente ale vieții sale:

M-am născut într-o dimineață, pe 13 februarie 1960 – zi cu noroc, pe un ger năprasnic, în comuna Pojorâta, jud. Suceava, în mijlocul unei familii cu trei copii, doi băieți și o fată și cu bunicii alături, tocmai buni pentru a-și crește nepoții neastâmpărați. Tata, Alexandru, normator la fabrica de cherestea, recunoscut pentru cunoștințele de matematică și utilizarea mașinii de calcul la acea vreme, avea să se stingă prematur din viața la doar 56 de ani, într-un accident de tren. Mama, fost bucătar la un sanatoriu de copii, trăiește și astăzi în Pojorâta, fiind la cei 85 de ani ai ei un exemplu viu de rezistență și optimism, pentru care noi, copii, nepoți și strănepoți o iubim și o stimăm nespus.

Perioada liceului militar arămas în amintire ca o flacără a iubirii dintâi. Acolo am acumulat imens, am citit, am făcut sport, am scris cele mai frumoase poezii de dragoste și am performat în domenii pentru care nu-mi puteam imagina că sunt capabil: rezistența la efort fizic și psihic prelungit, pregătire tactică, pregătire psihologică, actorie, diplomație. Viața de internat m-a ajutat să învăț să trăiesc în colectivitate după reguli stricte, cazone, mult diferite de viața boemă de acasă.

În 1979 am descoperit Sibiul și timp de tei ani am fost instruit să devin ofițer topograf la Școala militară de artilerie și topografie ”Ioan Vodă”. Acolo m-am călit. Au fost cei mai duri ani de antrenament și pregătire din viață. Pe lângă cunoștințele de geodezie, cartografie și astronomie, de strategie și științe politice, școala militară m-a maturizat și mi-a cristalizat personalitatea. Am absolvit ca șef de promoție și am sosit în București, tânăr locotenent, hotarât să-l cuceresc cu farmecul și bagajul meu de cunoștințe.

Acum pot spune, fără tăgadă, c-am reușit. M-am căsătorit, mi-am continuat studiile,licențiat fiind în stiințe juridice și cele ale comunicării, mi-am construit o casă în Dobroești și, împreună cu soția, Victorina, ne-am educat copilul, pregătindu-l pentru viață după aceleași reguli de cinste și corectitudine. Astăzi, Alexandru este inginer de mediu la o companie, îi place ceea ce face, iar în plan personal se pregătește ”să-și pună pirostriile” – la toamnă – și să-și întemeieze la rândul lui o familie, cu Alina, fata pe care o divinizează. Așteptăm cu nerăbdare să fim și noi bunici și să ne creștem nepoții.

Eu, după o carieră militară de peste 30 de ani, am trecut în rezervă și am intrat în politică, din 2008. Am fost consilierul personal al primarului si consilier local, activitate legată de pregătirea mea juridică și de inginerie cadastrală, dar și de comunicarea interinstituțională. Am contribuit, cred eu, la rezolvarea eficientă a unor probleme din primărie în materie de taxe și impozite, resurse umane, asistență socială, de interpretare și aplicare a legislației în administrație, poliție locală și ordine publică, ISU, învățământ, cabinete medicale etc. Am îndeplinit în consiliul local funcția de președinte al comisiei juridice, funcția care mi-a permis săintru în contact cu mulți cetățeni, cu problemele lor juridice. Ca o recunoștință a priceperii mele am fost ales epitrop în consiliul bisericesc și mă mândresc și cu aceasta, considerând Biserica, alături de armată, un stâlp de nădejde al societății noastre. Sunt membru al Ordinului Consilierilor Juridici din România și Cetățean de Onoare al Comunei Pojorâta.

În prezent, mi-am format o echipă tânară, inteligentă, dornică de schimbare a Dobroeștiului și voi candida la funcția de primar din partea PNL.

Vom Învinge!

Programul strategic care transformă Dobroeștiul într-o localitate modernă:

Marcel Sasu cunoaște problemele Dobroeștiului și abordează aceste probleme
într-un mod realist și lipsit de demagogie sau populism.

Experiența îndelungată în administrația publică locală i-a întărit convingerea că poate contribui la soluționarea competentă a tuturor situațiilor negative pe care
încă le are comunitatea.

Alături de o echipă puternică, Marcel Sasu propune un program care poate duce
comuna în viitorii 4 ani printre cele mai moderne localități din Județul Ilfov.

Iată cele 4 puncte cruciale:

  1. Continuarea finalizării urgente a proiectelor începute

– Campusul școlar în Fundeni cu grădiniță și bazin de înot

– Extinderea rețelei de apă și canalizare în zona nou construită

– Introducerea gazelor în Cartierul Tineretului

– Asfaltarea străzilor neterminate

  1. Eficientizarea relației PRIMĂRIE – CETĂȚEAN –CONSILIU LOCAL prin:

– Asigurarea transparenței decizionale

– Informarea corectă și promptă a cetățenilor

– Deschiderea unor birouri de colectare de taxe și impozite în Fundeni

  1. Asigurarea pentru cetățeni a unui climat de ordine și siguranță prin:

– Amplasarea permanentă a unui detașament al Jandarmeriei Ilfov pe raza
comunei Dobroești

– Combaterea infracționalității și a furturilor din locuințe cu un număr crescut de efective al poliției locale și cu o mai bună dotare logistică

– Modernizarea sistemului video de supraveghere a căilor de comunicații

  1. Dezvoltarea proiectelor noi:

– Construirea unor blocuri de locuințe pentru tineri conf. Legii 15 / 2003

– Crearea locurilor de muncă în zonă prin atragerea investitorilor privați

– Construirea unei policlinici cu laborator de analize

– Ecologizarea lacului și construirea unor zone de agrement cu pistă de bicicletă pe malul acestuia

– Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân și a mașinilor abandonate pe
domeniul public

– Introducerea zonei de teren agricol din afara localității în intravilan și
creșterea valorii acesteia pentru investiții imobiliare

– Construirea unui centru de cultură pentru tineret

– Construirea unei baze sportive ”Ștefan Sameș” și a unui club de tenis pentru copii

– Deschiderea unei piețe agroalimentare cu produse autohtone, ecologice

– Înființarea de asociații pe grupe de vârstă și domenii de interes: ”Tineretul
Dobroeștean”, ”Grupul Femina”, ”Seniorii Dobroeștiului”, Asociația Producătorilor Autohtoni” etc.

– Amenajarea spațiilor de relaxare și joacă pentru copii în cartierele noi.