Mihai Vizitiu

mihai vizitiu

Mihai Vizitiu

Comuna Balotești

Baloteștiul merită nu doar un alt primar, ci un alt fel de primar.

Numele meu este Mihai Vizitiu, am 42 de ani şi sunt unul dintre voi, un om care a copilărit aici, în Baloteşti. Am trăit alături de oamenii comunei bucurii şi necazuri, am avut, ca fiecare, suişuri şi coborâşuri, reuşite dar şi clipe grele. Majoritatea dintre voi ma cunoaşteţi şi ştiţi că sunt, mai degrabă, un cetăţean decât un politician şi că sunt omul care înţelege nevoile oamenilor.

Sunt căsătorit şi sunt un om împlinit profesional. Sunt licenţiat în Drept, masterand în Drept Social Român şi European, iar în anul 2012 am absolvit Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici.

Dincolo de toate acestea şi pentru mine Baloteşti înseamnă acasă. Şi cu toţii ştim că acasă este locul pe care vrei să-l ştii curat, sigur şi îmbelşugat.
Primăria nu este fabrică de bani. Bugetul se construieşte, iar pentru asta trebuie să încurajăm mediul de afaceri, să fim parteneri activi în proiecte şi să rezolvăm rapid documentaţiile necesare. Dar pentru asta e nevoie de un primar care să nu ne vadă ca pe o localitate a ambiţiilor mici şi a eforturilor modeste, ci de unul care, în următorii ani să lase Europa să intre şi în Baloteşti. E simplu, dar pentru asta trebuie să ştii, să poţi şi să vrei.

Cunosc bine valoarea vorbelor şi a faptelor şi nu am niciun motiv pentru a aluneca în viaţa coruptă a celor care vânează funcţii publice pentru interese personale.

Mă doare sufletul să văd cum spaţiul verde e doar o lozincă, iar mediul şi sănătatea noastră sunt privite cu nepăsare. Cum ajung copiii noştrii să se joace în parcuri “electorale” timp de trei luni şi prin gropi următorii patru ani. Ce e de făcut?

Simplu: avem nevoie de un om harnic şi pragmatic. Nu de amatorisme şi demagogii.

Şi mă bucur că pot veni astăzi în faţa voastră în postura de candidat la funcţia de primar al comunei Baloteşti, alături de o echipa puternică, formată din oameni pregătiţi ce vor şi au puterea să schimbe faţa comunei.

Căci Baloteştiul merită nu doar un alt primar, ci un alt fel de primar.

1. Realizarea unui complex multifuncțional care să cuprindă un parc natural cu zone de relaxare și agrement, un centru cultural, un centru administrativ, spații destinate serviciilor publice și private. Totul pe o suprafață de 7,5 HA (fostul islaz comunal), finanțat în întregime prin fonduri europene;

2. Repunerea în funcțiune a puțurilor de apă termală existente și realizarea unui sistem de încălzire centralizat cu apă termală pentru toate locuințele din Balotești. Proiect finanțat prin fonduri europene.

3. Punerea în funcțiune a stației de epurare Balotești și construirea stației de epurare Săftica la standarde europene.

4. Dezvoltarea infrastructurii prin proiecte finanțate cu fonduri europene în vederea atragerii de investitori și crearea de noi locuri de muncă. 5. Înființarea unei creșe cu program prelungit.

6. Finalizarea imediată a tuturor lucrărilor de infrastructură începute (apă curentă,canalizare, asfaltare, iluminat public)

7. Construirea de locuințe sociale și locuințe pentru tinerii căsătoriți.

8. Măsuri urgente de eficientizare a serviciului public Poliția Comunitară pentru creșterea siguranței cetățeanului.

9. Înființarea în cadrul Clubului Sportiv Balotești a Academiei Sportive, destinata copiilor si tinerilor, pentru dezvoltarea și practicarea de noi ramuri sportive.

10. Finalizarea reabilitării blocurilor și crearea de noi spații verzi.