Cornel Ofiteru

ofteru-site

Cornel Ofițeru

Comuna Chiajna

Numele meu este Ofiteru Cornel Constantin, am 42 de ani şi sunt unul dintre voi, un om care a copilărit aici, în Chiajna. Am trăit alături de oamenii comunei, bucurii şi necazuri, am avut ca fiecare, suişuri şi coborâşuri, reuşite dar şi clipe grele. Majoritatea dintre voi ma cunoaşteţi şi ştiţi că sunt, mai degrabă, un cetăţean decât un politician şi că sunt omul care înţelege nevoile oamenilor.

Sunt căsătorit şi sunt un om împlinit profesional. Sunt licenţiat în Stiinte Administrative din2009 , Masterand în Politici Publice si Intregrare Europeana 2012,absolvent a mai multor cursuri de specializare ,Regionalizare si descentralizare in 2013, Accesare fonduri Europene in 2014, Menagementul performantei in administratie publica in 2015, iar din anul 2004 si pana in prezent sunt consilier judetean al Consiliului Judetean Ilfov.

Cunosc bine valoarea vorbelor şi a faptelor şi nu am niciun motiv pentru a aluneca în viaţa coruptă a celor care vânează funcţii publice pentru interese personale.

Dincolo de toate acestea, şi pentru mine Chiajna înseamnă acasă. Şi cu toţii ştim că, acasă este locul pe care vrei să-l ştii curat, sigur şi îmbelşugat.

Primăria nu este fabrică de bani. Bugetul se construieşte, iar pentru asta trebuie să încurajăm mediul de afaceri, să fim parteneri activi în proiecte şi să rezolvăm rapid documentaţiile necesare. Dar pentru asta e nevoie de un primar care să nu ne vadă ca pe o localitate a ambiţiilor mici şi proiectelor personale, ci de unul care, în următorii ani să se implice si sa atraga proiecte din fonduri Europene pentru dezvoltarea comunei noastre. . E simplu, trebuie să ştii, să poţi şi să vrei.

Mă doare sufletul să văd cum spaţiul verde e doar o lozincă, iar blocurile cresc in locul caselor!!! Mediul, dezvoltarea şi sănătatea noastră sunt privite cu nepăsare. Cum ajung copiii noştrii să viseze la locuri de joaca în parcuri “electorale” doar in prag de campanie.

Ce e de făcut?

Simplu: Chiajna are nevoie de un om harnic şi pregatit. Nu de amatorisme şi demagogii.

Şi mă bucur că pot veni astăzi în faţa voastră, în postura de candidat la funcţia de primar al comunei noastre, alături de o echipa puternică, formată din oameni pregătiţi ce vor şi au puterea să schimbe faţa comunei.

Căci Chiajna merită nu doar un alt primar, ci un altfel de primar!!!.

1.  Introducerea retelei de apa potabila, extinderea si modernizarea retelei de canalizare, captarea apelor pluviale si evacuarea lor pentru evitarea inundatiilor prin readerarea la Agentia de Dezvoltare Intercomunitara Apa (A.D.I.A. Ilfov).

2. Construirea de noi scoli si gradinite (cartierul Militari Residence, sat Chiajna, sat Rosu) cu program prelungit, de stat si modernizarea unitatilor existente de invatamant cu laboratoare de dezvoltare a aptitudinilior, modernizarea cabinetelor medicale ale acestora si cresterea sigurantei.

3. Reanalizarea, corectarea Planului Urbanistic General (P.U.G.) si modernizarea sistemului rutier.

4. Infiintarea serviciului public de transport al comunei Chiajna prin achizitionarea de autobuze moderne ce respecta normele de confort si siguranta precum si aderarea la Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti – Ilfov – R.A.T.B.

5. Reanalizarea concesiunii Policlinicii Chiajna, achizitionarea de aparatura medicala moderna prin accesarea de fonduri europene (axa 6.4), crearea de servicii medicale la domiciliu pentru pacientii greu transportabili.

6. Organizarea Serviciului propriu de salubritate, curatenie si intretinere a domeniului public.

 

7. Construirea de parcuri prin transformarea zonelor afectate de retelele electrice de inalta tensiune si a zonelor cu protectie sanitara a apeductelor in zone verzi.

Asteptam comentarii si sugestii pe pagina de facebook PNL Chiajna sau la sediul din strada Rezervelor.