Peste 260 de milioane de lei pentru proiecte în comunele şi oraşele ilfovene, în 3 ani, pe PNDL
December 17, 2016 Distribuie

Peste 260 de milioane de lei pentru proiecte în comunele şi oraşele ilfovene, în 3 ani, pe PNDL

Investiţii noi sau în derulare pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor locale, lucrări la şcoli sau la reţelele de apă şi canalizare, toate au fost finanţate în perioada 2013-2015 în judeţul Ilfov. Aceasta, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Cu sprijinul specialiştilor din Consiliul Judeţean Ilfov, instruiţi şi consiliaţi, primarii ilfoveni au reuşit, în cei trei ani menţionaţi, să acceseze circa 200 de milioane de lei de la bugetul de stat.

 

DJ 301

În 2013, pentru obiective în derulare, au ajuns în bugetele locale peste 15 milioane de lei. În cadrul subprogramului „Modernizarea satului românesc”, primarii ilfoveni au accesat aproape 12 milioane de lei.

La capitolul realizarea, extinderea, reabilitarea, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi staţii de epurare, au primit, per total, în 2014, peste 4,1 milioane de lei, iar peste 7,7 milioane de lei la capitolul reabilitarea şi modernizarea a drumurilor publice. Totodată, în 2013, prin PNDL, au ajuns la Ilfov peste 3 milioane de lei la proiectele depuse pe „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”, dar tot pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor comunale, de interes local sau drumuri publice din interiorul localităţilor.

Totodată, la subprogramul „Infrastructură la nivel judeţean”, pentru Ilfov au fost alocate aproape 270.000 de lei pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene.

În 2013, Primăria Ciolpani, pentru alimentare cu apă şi extindere a reţelei menţionate, a obţinut circa 825.000 de lei. Tot pentru alimentare cu apă, dar a satelor Dragomireşti Vale, Dragomireşti Deal, Zurbaua, autorităţile din Dragomireşti-Vale au obţinut, pe PNDL, 500.000 de lei.

Pentru proiectul de alimentare cu apă sat Sitaru, Primăria Grădiştea a luat 300.000 de lei, în timp ce Snagov, la capitolul alimentare cu apă satele Ciofliceni şi Vlădiceasca, 1,3 milioane de lei.

La Clinceni, pentru modernizarea străzilor Unirii, Ciorogârlei, Clinceni, Răsăritului, Sabarului, Monumentul Eroilor, au fost accesate aproape 1,9 milioane de lei. Tot în 2013, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, Primăria Domneşti, pentru modernizarea sistemului rutier străzile Toamnei, Trandafirilor, Crăiţei şi intrarea Voineşti, strada Foişorului, Teiului, a obţinut peste un milion de lei. La Moara Vlăsiei, pentru reabilitarea străzilor Bucovina, Crizantemelor, Ion Creangă, Colnic, Modestiei, Mihai Eminescu şi Roma, au fost primite circa 2 milioane de lei.

Pentru refacerea infrastructurii şi suprastructurii drumurilor, inclusiv lucrări de preluare a apelor pluviale prin puţuri aprobate în comuna Gruiu, în 2013, prin PNDL, au fost obţinute 700.000 de lei. Tot acum trei ani, Primăria Mogoşoaia, pentru reabilitarea prin asfaltare a străzilor în localitatea Mogoşoaia, strada Ariei, Zamfirei, Plantelor şi Vânători, a obţinut peste 2 milioane de lei.

Oraşul Popeşti-Leordeni a primit pentru modernizarea străzilor în localitate, pe o lungime de 1,7 kilometri, peste 3 milioane de lei, în timp ce Consiliul Judeţean Ilfov a primit aproape 270.000 de lei pentru proiectare şi execuţie strada Martha Bibescu în Mogoşoaia.

La capitolul obiective noi, subdomeniul „Modernizarea satului românesc”, la Ilfov au ajuns, în 2013, pe PNDL, 3,2 milioane de lei. 1,2 milioane de lei au fost alocate Primăriei Cernica pentru domeniul realizarea, extinderea, reabilitarea, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei.

 

 

PNDL: Peste 50 de milioane de lei, în Ilfov, în 2014

 

DSC01710

Suma a fost alocată, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, pentru finanţarea lucrărilor în continuare sau noi de infrastructură, dar şi pentru investiţii în unităţi de învăţământ.

Astfel, la subprogramul „Modernizarea satului românesc” au fost alocate, per total, 20 de milioane de lei.

Primăria 1 Decembrie, pentru modernizarea drumurilor de interes local în localitate, lucrări de proiectare şi execuţie, reparaţii şi întreţinere străzi, a primit 600.000 de lei. De asemenea, 500.000 de lei au fost alocaţi pentru consolidarea şi modernizarea sediului Primăriei, iar 400.000 de lei au fost obţinuţi, în 2014, prin PNDL, tot de autorităţile din 1 Decembrie, pentru lucrări de reparaţii capitale la şcolile din comună.

Primăria Brăneşti, pentru reabilitarea, mansardarea şi extinderea Şcolii Generale nr.1 din localitate, a obţinut, prin PNDL, 600.000 de lei iar autorităţile din Cernica, pentru proiectarea şi execuţia reţelei de alimentare cu apă potabilă în satul Căldăraru, 2,3 milioane de lei. Cei din Clinceni, pentru reţeaua de alimentare cu apă, au beneficiat, prin PNDL, de 872.000 de lei.

Tot la Clinceni, acum 2 ani, dar pentru realizarea canalizării ape menajere şi staţii de epurare în localitate, au fost alocate aproape 3,7 milioane de lei.

Primăria Corbeanca, pentru modernizarea, repararea şi întreţinerea reţelei stradale şi a parcărilor aflate în administrarea Consiliul Local, a obţinut, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 1,3 milioane de lei.

La Dobroeşti, prin acelaşi program, au fost finanţate lucrări de modernizare a Drumului Comunal 3A cu 600.000 de lei. În acelaşi timp, 3,4 milioane de lei au ajuns, în 2014, la Dragomireşti-Vale, pentru sistemul centralizat de alimentare cu apă în localitate. La Grădiştea, pentru investiţii la sistemul centralizat de alimentare cu apă, au fost alocate aproape 2,8 milioane de lei.

De asemenea, acum 2 ani, prin PNDL, la Gruiu, pentru refacerea infrastructurii şi suprastructurii drumurilor, inclusiv pentru lucrări de preluare a apelor pluviale prin puţuri absorbante, a fost alocat peste un milion de lei.

Autorităţile din Moara Vlăsiei, pentru reabilitarea străzilor Cartier Nou, Bucovina, Crizantemelor, Ion Creangă, Modestiei, Mihai Eminescu, Roma, au beneficiat de aproape 1,5 milioane de lei, în timp ce Primăria Vidra, pentru reţeaua de alimentare cu apă, etapa 1, aproape 500.000 de lei. Tot la Vidra, pentru alimentare cu apă a satelor Creţeşti şi Sinteşti, prin PNDL au fost alocate 400.000 de lei.

În 2014, la capitolul regenerare urbană a municipiilor şi oraşelor, judeţului Ilfov i-au revenit 17,2 milioane de lei. Primăria Buftea, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente la străzi, inclusiv parcări aflate în administrarea Consiliului Local, a primit un milion de lei.

Autorităţile din Măgurele, pentru reparaţii la un pod peste râul Sabar pe DC 20, au accesat circa 129.000 de lei, în timp ce la Pantelimon, pentru lucrări de reabilitare a străzilor Tractorului, Mircea Eliade, Răsăritului, Constantin Brâncoveanu, au ajuns, în 2014, peste 2,6 milioane de lei.

La acelaşi capitol, prin PNDL, autorităţile din Voluntari, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de gospodărire a apelor, extindere, modernizare, reabilitare şi intervenţii în caz de urgenţă a sistemelor de alimentare cu apă pe raza oraşului, au accesat 13 milioane de lei.

Din nou, la subprogramul „Modernizarea satului românesc”, dar pentru lucrări noi, cei din Baloteşti, pentru proiectarea şi execuţia sistemului de canalizare şi tratare a apelor uzate, au primit prin PNDL, 1,1 milioane de lei. Tot la Baloteşti, dar pentru sistemul de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare menajeră strada Martha Bibescu şi strada Castanilor, au fost alocate, în 2014, 500.000 de lei.

Acum doi ani, şi Primăria din Berceni, pentru derularea de investiţii privind dezvoltarea urbanistică şi socio-economică a comunei prin extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă, primea 600.000 de lei.

În plus, pentru pietruirea de drumuri comunale şi execuţie de străzi în localitate, prin PNDL erau accesate ale 500.000 de lei.

În 2014, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, autorităţile din Ciorogârla, pentru modernizarea sistemului rutier de străzi comunale, lua 400.000 de lei iar cele din Dascălu, pentru construcţia unei grădiniţe cu program prelungit în comuna Dascălu, 400.000 de lei.

Tot acum 2 ani, la Dărăşti-Ilfov, pentru modernizarea străzilor de interes local, erau alocate 400.000 lei iar la Jilava, pentru lucrări de reparaţii, reabilitare şi modernizare reţea stradală, extindere reţea apă şi canalizare, execuţie instalţii de pompare, 600.000 de lei.

Lucrări noi au fost finanţate prin PNDL, în 2014, şi la Mogoşoaia, respectiv asfaltare străzi pe o lungime de 8,2 kilometri, cu 1 milion de lei, iar la Nuci, tot pentru modernizare străzi, au fost alocalte 400.000 de lei.

La Periş, pentru reabilitare prin asfaltare drumurile Călugărului, Dorobanţului, Haraboc, Polona, Sondei, Pelicanului, Lupilor, Profesor Ioniţă Ion, un milion de lei au fost alocaţi prin PNDL, în 2014.

La Petrăchioaia, pentru amenajarea grădiniţei cu program prelungit 2 grupe, au ajuns 400.000 de lei, în timp ce la Snagov, pentru modernizare strada Gladiolelor, 220.000 lei, pentru investiţii pe strada Panseluţelor, 330.000 de lei iar pentru strada Nufărului, 550.000 de lei. De asemenea, pentru execuţia canalizării menajere în satul Snagov, au fost primite 500.000 de lei.

Şi la Ştefăneştii de Jos, pentru modernizarea străzilor Olăneşti, Snagov, Braşov, au fost alocate prin PNDL 400.000 de lei

În acelaşi an, dar la capitolul „regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”, au ajuns la Popeşti-Leordeni, pentru finalizarea Liceului „Radu Popescu” în incinta şcolii generale nr. 1, 4 milioane de lei.

 

 

145 de milioane de lei, prin PNDL, în 2015

DSC_0628

De această dată, este vorba despre sume ce vor fi alocate începând cu anul trecut şi până în 2018, inclusiv, pentru comunele şi oraşele ilfovene.

Astfel, Primăria 1 Decembrie, pentru modernizarea drumurilor de interes local, proiectare şi execuţie, plus repararaţii şi întreţinere străzi, a primit peste 10,6 milioane de lei. Tot la 1 Decembrie, dar pentru lucrări de reparaţii capitale la şcolile din comună, sunt alocate aproape 54.000 de lei, dar şi alte aproape 547.000 de lei pentru construcţia şi extinderea unei grădiniţe  cu program prelungit.

În 2015-2018, pentru Baloteşti, pentru proiectarea şi execuţia sistemului de canalizare şi tratare a apelor uzate, sunt alocate peste 7 milioane de lei. De asemenea, tot aici, pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă şi reţea de canalizare menajeră pe străzile Martha Bibescu, Castanilor, vor ajunge 533.000 lei. Tot prin PNDL, la Berceni, pentru derularea de investiţii privind dezvoltarea urbanistică şi socio-economică a comunei, dar şi pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă, sunt prevăzute peste 1,5 milioane de lei. De asemenea, Primăria Berceni,la capitolul pietruire drumuri comunale, execuţie străzi are prevăzută suma de 500.000 de lei.

La Brăneşti, pentru reabilitarea, mansardarea şi extinderea Şcolii Generale nr 1, va ajunge 1 milion de lei iar la Buftea, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente la străzi, inclusiv parcări aflate în administrarea Consiliului Local, aproape 1,2 milioane de lei.

Pentru 2015-2018, prin PNDL, Primăriei Cernica, pentru proiectarea şi execuţia alimentării cu apă potabilă a satului Căldăraru, îi sunt prevăzute aproape 729.000 de lei, dar şi alte 719.000 de lei pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Generale din Poşta, cât şi alte 646.000 de lei pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Generale din Căldăraru. Tot aici, dar pentru extinderea, modernizarea şi reabilitarea Şcolii nr. 2 Tânganu, sunt prevăzute aproape 2,6 milioane de lei.

Prin PNDL, la Clinceni, pentru reţeaua de alimentare cu apă comuna, sunt prevăzute aproape 400.000 de lei, dar şi pentru canalizare ape menajere şi staţii de epurare, aproape 9,4 milioane de lei.

Primăria Corbeanca, pentru modernizarea, repararea şi întreţinerea reţelei stradale şi a parcărilor aflate în întreţinerea Consiliului Local, trebuie să primească peste 23 de milioane de lei. Cei din Dărăşti-Ilfov, la capitolul modernizare străzi de interes local, aproape 3 milioane de lei, iar la Dobroeşti, pentru lucrări de modernizare Drumul Comunal 3A, aproape 6,5 milioane de lei.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în perioada 2015-2018, Primăria Dragomireşti-Vale, pentru realizarea sistemului centralizat de alimentare cu apă, are prevăzute peste 11 milioane de lei. La Grădiştea, pentru acelaşi tip de investiţii sunt prevăzute aproape 13,4 milioane de lei, iar la Gruiu, pentru refacerea infrastructurii drumurilor, peste 8 milioane de lei.

Tot aici, pentru alimentarea cu apă a satului Gruiu, sunt alocate peste 2,2 milioane de lei. Prin PNDL, perioada 2015-2018, autorităţile din Mogoşoaia, pentru asfaltare străzi pe o lungime de peste 8,2 kilometri, trebuie să primească peste 5,2 milioane de lei, iar cei de la Nuci, pentru acelaşi tip de lucrări, circa 5,7 milioane de lei. De asemenea, şi Primăria Pantelimon, tot pentru lucrări de reabilitare a străzilor Tractorului, Mircea Eliade, Răsăritului, Constantin Brâncoveanu, oraş Pantelimon, are prevăzute 1,5 milioane de lei. La Periş, pentru reabilitare prin asfaltare a drumurilor Călugărului, Dorobanţului, Haraboc, Polona, Sondei, Pelicanului, Lupilor, Profesor Ioniţă Ion, PNDL le finanţează cu aproape 6 milioane de lei, iar Primăria Popeşti-Leordeni, tot pentru modernizare străzi, va primi aproape 3 milioane de lei. În aceeaşi comună, dar pentru investiţii la Liceul din incinta Şcolii Generale nr.1, pentru finalizarea lucrărilor, sunt alocate peste 5,1 milioane de lei.

La Snagov, pentru modernizarea străzii Gladiolelor, sunt prevăzute 64.000 de lei, pentru Panseluţelor, peste 215.000 de lei, iar pentru strada Nufărului 1,1 milioane de lei. Tot aici, pentru realizarea sistemului de canalizare pentru preluarea apei uzate menajere pe strada Socului, vor fi alocate aproape 628.000 de lei. Primăria Ştefăneştii de Jos, pentru modernizarea străzilor Olăneşti, Snagov, Braşov, va primi, prin PNDL, peste 2,5 milioane de lei.

Şi la Voluntari, dar pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de gospodărire a apelor, extindere, modernizare, reabilitare şi intervenţii în caz de urgenţă a sistemelor de alimentare cu apă, sunt prevăzute, pentru perioada 2015-2018, peste 1,7 milioane de lei. De asemenea, Primăria Voluntari, pentru modernizarea, reabilitarea, supraetajarea şi extinderea corpului de şcoală existent, dar şi pentru amenajări exterioare şi împrejmuire teren, Şcoala nr.1 „Dunării”, are alocate peste 1,6 milioane de lei. Totodată, la capitolul modernizare, reabilitare, supraetajare şi extindere corp şcoală existent, amenajări exterioare şi împrejmuire teren Şcoala nr. 1 „Anton Pann”, sunt prevăzute aproape 1,7 milioane de lei, în timp ce, pentru acelaşi tip de lucrări, dar la Şcoala nr. 1 local „Nicolae Bălcescu”, sunt, prin PNDL, aşteptate aproape 2 milioane de lei.

Prin acelaşi Program Naţional de Dezvoltare Locală, primarii au putut accesa inclusiv credite de angajament pentru anul 2015.

_DSC1130

Astfel, Primăria 1 Decembrie, pentru modernizarea drumurilor de interes local, a obţinut peste 10 milioane de lei iar pentru lucrări de reparaţii capitale la şcoli, aproape 54.000 de lei. De asemenea, pentru extinderea grădiniţei cu program prelungit, autorităţile din 1 Decembrie au accesat peste 546.000 de lei. La Baloteşti, pentru proiectarea şi execuţia sistemului de canalizare şi tratare a apelor uzate, a fost luat un credit de angajament de peste 7 milioane de lei, în timp ce pentru sistemul de alimentare cu apă şi reţea de canalizare menajeră pe străzile Martha Bibescu şi Castanilor, au fost obţinute în acest mod alte 533.000 de lei.

La Berceni, pentru derularea de investiţii privind dezvoltarea urbanistică şi socio-economică, prin extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă, creditul de angajament este în valoare de 1,5 milioane de lei iar cel pentru pietruirea drumurilor comunale, de 500.000 de lei. Primăria Brăneşti, pentru reabilitarea, mansardarea şi extinderea Şcolii Generale nr. 1, a obţinut un milion de lei. Cei de la Buftea, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente la străzi, inclusiv parcări aflate în administrarea Consiliului Local, au obţinut un credit de 1,2 milioane de lei. Autorităţile din Cernica, la capitolul proiectare şi execuţie alimentare cu apă în Căldăraru, pentru 2015, au luat un credit de angajament de 729.000 de lei, pentru şcoala generală din  Cernica, 718.000 de lei, iar pentru cea din Tânganu, peste 2,5 milioane de lei.

Credit de angajament, pe 2015, prin PNDL, au luat şi autorităţile din Clinceni pentru lucrări la reţeaua de alimentare cu apă, respectiv aproape 400.000 de lei, iar pentru canalizare ape menajere şi staţii de epurare, peste 9,3 milioane de lei.

La Corbeanca, pentru modernizarea, repararea şi întreţinerea reţelei stradale şi a parcărilor, au fost obţinute peste 23 de milioane de lei, în timp ce la Dascălu, pentru extinderea Grădiniţei nr.1, 400.000 de lei.

Prin PNDL, Primăria Dărăşti-Ilfov, la capitolul modernizare străzi de interes local, a obţinut, sub formă de credit, aproape 3 milioane de lei, iar cei din Dobroeşti, pentru modernizarea DC 3A, aproape 6,5 milioane de lei, în timp ce autorităţile din Dragomireşti-Vale, pentru lucrări la sistemul centralizat de alimentare cu apă, au luat peste 11 milioane de lei.

Şi cei din Grădiştea, pentru lucrări similare, au obţinut peste 13,3 milioane de lei şi tot credit de angajament, dar la Gruiu, au obţinut autorităţile pentru refacerea infrastructurii şi suprastructurii drumuri, inclusiv pentru lucrări de preluare a apelor pluviale, în valoare de peste 8,1 milioane de lei.

Aceleaşi autorităţi au luat peste 2,2 milioane de lei, tot credit prin PNDL, dar pentru lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă.

La Mogoşoaia, pentru asfaltare de străzi în lungime de 8,2 kilometri, s-au luat peste 5,2 milioane de lei. De asemenea, pentru reabilitarea şi modernizarea arterelor rutiere Pantelimon, Eliade, Răsăritului, Constantin Brâncoveanu, oraş Pantelimon, sub formă de credit, au fost accesate peste 1,5 milioane de lei.

Autorităţile din Periş, pentru reabilitarea prin asfaltare a drumurilor Călugărului, Dorobanţului, Haraboc, Polona, Sondei, Pelicanului, Lupilor, Profesor Ioniţă Ion, au luat aproape 6 milioane de lei. Cele din Popeşti- Leordeni, pentru modernizare de străzi, au accesat un credit de angajament de aproape 3 milioane de lei, în timp ce pentru finalizarea lucrărilor la liceul din incinta Şcolii nr. 1, au luat peste 5,1 milioane de lei.

La Snagov, pentru modernizarea străzii Gladiolelor, au fost solicitate aproape 65.000 de lei, pentru Panseluţelor – peste 215.000 de lei şi pentru Nufărului – peste 1,1 milioane de lei. De asemenea, autorităţile din Snagov, prin PNDL, drept credit de angajament, au luat peste 627.000 de lei pentru lucrări la sistemul de canalizare pentru preluarea apei uzate menajere pe strada Socului.

Primăria Ştefăneştii de Jos, ca să modernizeze străzile Olăneşti, Snagov, Braşov, a solicitat peste 2,5 milioane de lei, iar cei din Voluntari, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de gospodărire a apelor, extindere, modernizare, reabilitare şi intervenţii în caz de urgenţă a sistemelor de alimentare cu apă, au cerut peste 1,7 milioane de ei.

De asemenea, Primăria Voluntari, pentru lucrări de modernizare, reabilitare, supraetajare şi extindere corp şcoală existent, amenajări exterioare şi împrejmuire teren, şcoala nr.1 „Dunării”, a luat un credit de peste 1,6 milioane de lei. Pentru Şcoala nr. 1 „Anton Pann”, a solicitat 1,6 milioane de lei iar pentru Şcoala nr. 1 local „Nicolae Bălcescu”, aproape 2 milioane de lei.